Deputatul Andrei Gușă, declarație politică: “MAI și AEP să rezolve urgent problema listelor electorale unde se regăsesc 2 milioane de morți!”

În atenția Ministerului Afacerilor Interne și a Autorității Electorale Permanente:

Stimate domnule ministru Cătălin Predoiu, vă solicit să puneți la dispoziție de urgență Autorității Electorale Permanente statistica la zi a cetățenilor români în viață, care sunt trecuți de optsprezece ani și astfel au drept de vot. Astfel, AEP va putea să identifice numărul exact de cetățeni decedați care încă nu au fost înlăturați de pe listele electorale, număr care, conform unui calcul, se situează la circa 1,7 milioane de cetățeni decedați, în vederea eliminării de urgență a acestora de pe listele electorale.

Astfel, în ziua alegerilor vom regăsi o bază de calcul corectă, de aproximativ 17,35 milioane de cetățeni cu drept de vot, nu de peste 19 milioane, numărul vehiculat în mod eronat de către AEP în acest moment.

Conform Institutului Național de Statistică, există 21,7 milioane de cetățeni români, dintre care 20% sunt minori. Pe cale de consecință, există circa 17,35 milioane de cetățeni români majori, așadar cu drept de vot, număr care ar trebui astfel să figureze și pe listele AEP. Pe de altă parte, în ultima raportare oficială a statului român prin AEP, de la debutul campaniei electorale, în registrul electoral permanent figurau circa 19 milioane de cetățeni. Pe cale de consecință, pe listele electorale există aproape 2 milioane de cetățeni care nu există în statisticile oficiale ale INS, apărând doar în registrele electorale, așadar este limpede că sunt morți.

Având în vedere faptul că stimații reprezentanți ai MAI, respectiv AEP sunt sesizați oficial prin intermediul prezentei declarații politice, care pune o problemă cu impact direct pentru o potențială fraudare a alegerilor prezidențiale, cei dintre dumneavoastră direct vizați de această gravă problemă, expusă public prin intermediul mass-mediei, sunteți pasibili de plângere penală în cazul în care situația prezentată mai sus se va confirma. Iar aceasta va putea fi depusă inclusiv după finalizarea procesului electoral, deoarece aveți știință de această posibilitate de fraudare a alegerilor, respectiv sunteți direct responsabili din punct de vedere legal pentru asigurarea unui cadru prin care să asigurați alegeri corecte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*