Alimentara Europei, nu Arsenalul Ei

Un  cititor  pe care îl cunosc, dar care dorește să își păstreze anonimatul, mi-a trimis o listă de propuneri care merită toată atenția Cabinetului Bolojan. O public cu sentimentul datoriei, la zi.

Colecta de idei pentru Cabinetul Bolojan (Guvernul este al României, nu al unei persoane)

1) Cereți convocarea CSAT si declarați agricultura și industria alimentară obiective de siguranță națională.

Direcționați ajutoarele de stat către sectorul agricol și către industria alimentară. Elaborați un plan pe 10 -20 de ani de dezvoltare accelerată a sectorului agricol, de sporire a efectivelor de animale, de refacere și extindere a sistemului de irigații din agricultura, subvenționați accesul la apă al agricultorilor și crescătorilor de animale români, susțineți funcționarea fabricilor de prelucrare din industria alimentară care utilizează materii prime provenite de la agricultorii români.

Românii au dreptul sa aibă hrana sănătoasă, ieftina și din belșug. România trebuie să devină Alimentara Europei, nu Arsenalul său.

2) Puneți in discuție în regim de urgență un plan de reindustrializare a României pe următorii 10 de ani, pornind de la resursele țării și prelucrarea materiilor prime în țară.

România nu trebuie să mai exporte materii prime, ci doar semifabricate și produse finite.

Fără dezvoltarea unor sectoare economice producătoare de plus valoare netă, nu se poate asigura bunăstarea romanilor si intrarea țării în rândul țărilor dezvoltate.

Stabiliți sectoarele cheie ale economiei naționale, motoare ale dezvoltării și asigurării bunăstării poporului român.

3) Depuneți toate eforturile pentru autonomia energetică a țării. România nu trebuie să mai importe energie, ci să devină în scurt timp exportator net.

Finalizarea grupurilor energetice 3 și 4 de la Cernavodă trebuie să fie realizată până în anul 2030.

4) Interziceți sau limitați  orice import de materii prime care contravine intereselor economice ale producătorilor români

5) Suprataxați companiile de turism. Când romanii cheltuie intr-un an peste 10 miliarde de euro pe excursii și concedii în străinătate, se pot obține surse suplimentare la buget destinate pentru susținerea  sectorului romanesc HoReCa

6) Suprataxați orice export de apă, resursa naturală din ce în ce mai scumpă și mai rară în noile condiții climatice.

7) Reînființați școlile profesionale de arte si meserii. România are nevoie și de muncitori romani, nu doar de forță de muncă adusă din afară.

8) Declarați public faptul că aceasta criza precum și cea din 2008 prin care a trecut și trece România este dovada neechivocă a necesității susținerii consistente a capitalului și capitalismului românesc. Acționați în vederea dezvoltării companiilor românești.

9) Susțineți orice program de export al produselor fabricate în România prin declararea proiectului „Made in România” program guvernamental prioritar.

10) Lansați în dezbatere publica un program național de creștere a eficienței economice a firmelor românești, baza de creștere a dezvoltării viitoare a economiei României.

 

Un Român care își iubește Țara

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*