
În cadrul “Zilelor Craiovei”, va fi organizat, pe 31 mai, ora 12.00, la Ramada Plaza, evenimentul “Tezaur de gusturi” . Evenimentul face parte din programul “Craiova, capitală gastronomică esteuropeană”.
În cadrul evenimentului – destinat promovării patrimoniului cultural-
gastronomic și de ospitalitate al regiunii – vor avea loc următoarele acțiuni:
Sâmbătă, începând cu orele 12:00
– expoziție cu degustare de produse alimentare oltenești tradiționale și
reinterpretate realizate de elevii Liceului de Industrie Alimentară din Municipiul
Craiova;
– masterclass-ul “Pașaport universal de oltean: PRAZUL” – susținut de Chef
Ciprian Nicolescu (restaurant Ellipse by Ramada Plaza) și Cezar Ioan (fondator
Vinul.ro);
– conferința “Enoturism și dezvoltare locală”, susținută cu participarea
internațională a unor invitați speciali din domeniul turismului cultural-enologic și
gastronomic din zona Bulgariei de nord;
– expoziție cu degustare de vinuri de la crame din regiunea Olteniei și invitați
speciali.
Duminică, 1 iunie, începând cu orele 11:00
– conferința “Gastronomia – cu bune, cu rele / CINE MĂNÂNCĂ ÎMPREUNĂ,
RĂMÂNE ÎMPREUNĂ” despre “Brandul oltenesc în HoReCa și retail”;
– consfătuire profesională privind pregătirea tinerilor pentru meseriile reale din
domeniul producției alimentare.
—-
Evenimentele sunt organizate de către Liceul de Industrie Alimentară (LIA) Craiova,
cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al platformei de idei și acțiuni We Are
Romania / YOU ARE WELCOME cu scopurile:
– promovării educației și specializărilor în domeniul industriei alimentare;
– identificării și promovării valorilor românești provenite din cultura gastronomică
tradițională;
– creșterii coeziunii sociale locale;
– creșterii atractivității turistice a diferitelor regiuni ale României;
– dezvoltării turismului intern și extern.
Fii primul care comentează