Bolojan, în control printre angajații din Guvern: I-am întrebat ce-ați făcut, la ce lucrați?

Premierul Ilie Bolojan a dat exemplu din „ograda” proprie cu privire la excesul de angajați din administrația publică, precizând că trebuie trasă frâna pentru că statul român nu-și mai permite să mai plătească oameni care nu fac nimic.

Trebuie să calculăm corect personalul din administrație și vă dau un exemplu din curtea guvernului – a trebuit să văd, când am ajuns premier, ce aparat, care sunt direcțiile care lucrează pentru premier.

Am constatat că avem o direcție de protocol cu 30 de oameni. Am avut o curiozitate, la Cotroceni câți sunt? Nouă. În general, Președintele are activități de protocol mai importante. Trebuie văzut între 9 și 30 şi ar trebui făcută o analiză.

Avem un serviciu de reziliență instituțională – cred că sunt vreo 10-12 persoane. I-am întrebat „ce-ați făcut, la ce lucrați?” Le e greu să explice la ce lucrează”, a spus  Ilie Bolojan, la Antena 3 CNN.

Credeți că acei colegi sunt motivați când văd că în alte zone e relaxare?”

El a continuat, spunând că „orice om care nu-și justifică autoritatea înseamnă mai puține trotuare, mai puține școli”.

Gândiți-vă că în clădirea Guvernului sunt câteva direcții care lucrează din greu – la contencios, la ședințe de guvern, au de lucru, sunt alergați. Credeți că acei colegi sunt motivați când văd că în alte zone e relaxare? Atunci, în toate instituțiile din România trebuie să se facă un calcul în așa fel încât să calculăm corect personalul, pentru că el nu e plătit cu bani din cer, e tot din banii contribuabilului.

Și orice om care nu-și justifică autoritatea înseamnă mai puține trotuare, mai puține școli reabilitate sau o taxă în plus. Ori lucruri pe care nu le vezi, pentru că banii sunt tocați sau împrumuturi”, a continuat premierul.

„Directorul poate să-și țină pilele sau protejații sau incompetenții și va trebui să lucreze pentru ei”

Bolojan a ținut să puncteze că nu există instituție în România în care să nu poată fi făcută o astfel de analiză, iar ulterior s-ar putea constata că la unele instituții trebuie redus personalul.

„Trebuie s-o facem, dar nu trebuie dați afară cei fără pile, trebuie dați cei care nu merită. Și asta o facem printr-un calcul corect al personalului.

În momentul în care ai calculat corect numărul de angajați și-i dai directorului posibilitatea să facă reducerea, el are două posibilități – sau să o facă corect, foarte probabil, pentru că trebuie să repartizeze altcuiva, nu mai are rezerve de oameni, sau să-și țină pilele sau protejații sau incompetenții și va trebui să lucreze pentru ei”, a subliniat el.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*