
Invitat în emisiunea lui Robert Turcescu, „Sub semnul întrebării”, alături de Bogdan Comaroni, consultantul politic Cozmin Gușă a prezentat mecanismele pe care Sistemul le are la dispoziție pentru a frauda, în disperare de cauză, observând că avansul lui George Simion nu poate fi surmontat.
„Pun pariu pe oricâți bani că va câștiga George Simion. Numai că, nu vorbim despre alegeri normale! Deci până aici am epuizat partea normală de alegeri: se prezintă candidații la dezbateri, vin oamenii la vot, votează, indiferent ce se va întâmpla. Poate să facă toate greșelile pământului George Simion până vineri noaptea. Dom’le, ăștia votează și-o mătură. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Românii votează și-o mătură, dacă îi punem o pălărie pe cap și un sacou de-ăsta, împotriva Sistemului reprezentat de către Nicușor Dan. Numai că, acum trecem la partea astalaltă, practică, cu Sistemul despre care vorbeam: există un trio imbatabil în jocul de putere subteran, astăzi când vorbim, care s-a grupat în spatele lui Nicușor Dan. El este reprezentat de cuplul Lucian Pahonțu-Florian Coldea, în această ordine, Pahonțu e mai tare astăzi decât Coldea, la care s-a adăugat, după turul întâi, Laura Codruța Kovesi, care e mai șmecheră decât amândoi. Deci ăsta este un trio, nu vorbim de strategie aici, că atunci ar trebui să o amintim pe Alina Mungiu și intelectualii pe care i-a scos la rampă, la mitinguri. Acest trio identifică posibilități de fraudare, posibilități de mituire. Nu uitați că acei sponsori, din spatele lui Nicușor Dan, sunt oameni care au lucrat sub coordonarea serviciului secret pe care l-a condus în mod operativ Florian Coldea. Vorbesc de Florin Talpeș, de la Bitdefender, mă rog, el e fața, cum ar veni. El este unul dintre sponsorii din acte. O să vedeți actele, dacă nu le-ați văzut. Unul dintre acei sponsori pe care nu vrea să-i numească Nicușor Dan este Florin Talpeș, care are o relație foarte bună în Statele Unite, dar nu se plânge nici de relațiile cu Moscova. Un alt sponsor este Augustin Oancea, de la TINMAR, cel care a primit un mizilic de dividende, în urmă cu două luni de zile (a publicat astăzi Gândul), de 120 de milioane, așa, de la nevastă, dintr-o firmă, transferați. Și ăsta s-a dezvoltat în perioada în care Coldea era directorul operativ al SRI-ului. Bineînțeles că au avut nevoie și de jocul Cotroceniului, că era Băsescu sau că era Iohannis, mereu a fost Lucian Pahonțu. Deci avem acest duo, iar a treia piesă, Laura Codruța Kovesi, este foarte grea, pentru că ea asigură interfața de comunicare operativă cu Uniunea Europeană, fără să mai punem la socoteală că alea 200.000 de voturi preconizate să vină din Moldova sunt aranjate de către ea pe relația cu Maia Sandu. Ea are relația cu Maia Sandu, nu Bolojan. Ea este șefa în jocul ăla. Deci, Laura Codruța Kovesi are un rol important și, conform surselor mele, ea cere pentru acest efort și pentru ceea ce face pentru Nicușor Dan, funcția de director al SRI. Laura Codruța Kovesi, care a coordonat-o pe Elena Lasconi, că s-a văzut asta, Laura Codruța Kovesi este cea care a zis: ‘ok, particip la jocul ăsta, după turul 1, dar vreau funcția de director al SRI. Nu mai vrea la parchet, nu mai vrea în altă parte, vrea director al SRI’. Asta e. Știe ce să ceară femeia. Este foarte experimentată.
Atunci, ca să revin la pronosticul meu, scade probabilitatea de 100% de câștig. Astăzi pot să spun că 70% George Simion este președinte, cu un scor care trece de 62-63%. Dacă vor vota și morții, atunci scorul va fi sub 60%. Morții sunt activi, i-am văzut. Domnul Șora, de exemplu, este viu pe Facebook. Eu, pentru ca să ieșim din zona speculațiilor, că o să ne ceară dovezi, nu m-am entuziasmat foarte tare când a ieșit AUR-ul pe 1 mai, într-o joi era, și a zis că sunt 4 milioane de morți pe liste – era o cifră prea mare, n-a argumentat-o, dar mi-a rămas în minte. Am luat pixul în mână și am început să studiez datele oficiale de la Institutul Național de Statistică, de la AEP și de la Ministerul de Interne – trei entități. Nu mai fac acum calculul de la cap la coadă, dar trebuie să fiu crezut pe cuvânt, vorbesc de date nu mai vechi de o lună. Așa am ajuns la cifra de peste 1,7 milioane de morți care sunt pe listele electorale permanente, în registrul ăla electoral permanent, cum îi zice, problemă care mi-a zis un specialist în computere că se poate rezolva în maximum 24 de ore. Mi-a explicat că, dacă aceste instituții se întâlnesc, își pun două laptop-uri față în față și încep să schimbe date, rezolvă situația în câteva ore și rămân într-un bulk la AEP toți ăia 1,7 milioane de morți, care vor fi dați la o parte, și ne ducem la alegeri cu altă cifră de bază, nu cu 19 milioane care a fost cifra de bază din care s-a calculat și prezența cetățenilor cu drept de vot, ci cu 17,3 milioane care e cu totul altceva și nu mai dăm posibilitatea unor fraude. De ce? Tot IT-știi mi-au explicat: există prezumpția că, în sistemul de numărare al STS, anumite cărți de identitate pot să fie clamate și împinse în fluviu de date, fără ca cei morți să fie prezenți cu cartea de identitate, că nu mai sunt, și atunci se înghesuie doar la un singur candidat. Mi s-a spus că este foarte ușor așa ceva și, dacă mă uit că Sebastian Ghiță, cel care a administrat site-ul INS-ului, al AEP-ului și al Ministerului de Interne prin firmele pe care le are, și este de partea lui Nicușor Dan, cred că poate să le ofere o consultanță foarte bună pentru acest gen de fraudare. Ah, el a făcut și sistemul de la STS, tot o firmă de-a lui Sebastian Ghiță. Deci vedeți, acolo putem să-l punem și pe Sebastian Ghiță, un jucător important lângă cei trei, poate la fel de important, dacă ne gândim și la fraudare”.
Fii primul care comentează