Tenis de masă / Aur, argint şi de două ori bronz pentru România la WTT Youth Contender Linz

În perioada 11-14 ianuarie, în Austria, s-a desfăşurat WTT Youth Contender Linz, una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de tenis de masă destinate juniorilor. România a fost prezentă la competiţie la mai multe categorii, iar rezultatele obţinute au fost excelente.

Antrenorul de la clubul CSU Craiova şi selecţionerul la juniorii U19 şi U17, Vasile Florea, a avut multe momente de bucurie, pentru că sportivii pe care îi pregăteşte s-au ridicat la un nivel înalt în Austria. Mai exact, la U19 s-au obţinut două medalii, una de aur (dublu mixt – Horia Ursuţ şi Alesia Sferlea) şi  una de bronz(dublu mixt – Rareș Cuesdean şi Adela Strună), în timp ce la categoria U17 Horia Ursuţ a obţinut locul al III-lea în proba de simplu masculin, iar Dragoş Bujor locul al II-lea şi argintul tot la simplu masculin.

Vasile Florea: „Trebuie să recunoaştem că avem jucători foarte buni

Vasile Florea a discutat cu GdS despre reuşitele elevilor săi şi ai României de la WTT Youth Contender Linz şi a mărturisit că a fost surprins de rezultate. Acesta a avut doar cuvinte de laudă la adresa sportivilor şi s-a arătat mulţumit de tot ceea ce s-a realizat.

„A fost o competiţie reuşită în Austria, iar rezultatele obţinute sunt foarte bune. La U19 am luat locul I la dublu mixt prin Horia Ursuţ şi Alesia Sferlea, precum şi locul III tot la dublu mixt, cu Rareș Cuesdean şi Adela Strună. De asemenea, România a participat şi la U17 cu Dragoș Bujor şi Horia Ursuţ. Primul dintre ei a obţinut locul II la simplu masculin, în timp ce Horia s-a ales cu locul III, tot la simplu. Au fost sportivi din toate ţările, Germania, Austria, prezenţa chiar a fost numeroasă.

Şi la noi s-a jucat pe categorii, dar nivelul a fost foarte bun. Trebuie să recunoaştem că avem şi noi jucători foarte buni şi, oarecum, ne aşteptam la un rezultat bun şi la simplu. Speram să jucăm cel puţin finala şi suntem mulţumiţi de realizare. Din păcate, Dragoş a suferit o mică accidentare la un deget de la picior, iar randamentul său nu a mai fost unul obişnuit.

De partea cealaltă, la mixt, pot spune că sportivii ne-au întrecut aşteptările. Am luat un aur şi un bronz, deci este ceva extraordinar, suntem în grafic. A fost un alt nivel aici. Am fost selecţioner la naţionala României de seniori, acum sunt aici, la U19, iar toţi sunt ambiţioşi, dornici de performanţă şi profesionişti. Chiar fac tot ce trebuie, ascultă ce le indicăm, muncesc, deci nu există probleme de niciun fel“, a spus Vasile Florea, selecţioner România U17 ŞI U19.

sursa-Gazeta de Sud

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*